logo info
info
logo troeven
troeven
logo visie
visie
team
logo kalender
kalender
MOS logo

milieuzorg op school

Net als de vorige schooljaren, doet onze school terug mee met de compostscholenactie. Dit is een actie waarbij de leerlingen zelf composteren op de school. Het project loopt over het ganse schooljaar.

De actie levert knappe resultaten op: onze kinderen maken kennis met de compostdiertjes, ontdekken dat fruit- en groenterestjes omgezet worden naar compost, krijgen eigen verantwoordelijkheden.

In de maand mei komen compostmeesters langs op onze school om te bekijken hoe de actie loopt. Als alles goed zit, volgt er een leuke beloning en het compostlogo om de inzet van onze leerlingen en de school extra in de verf te zetten.

We hebben ook al 2 grote propere planeten behaald!

We gaan weer spitten, zaaien, planten, gieten, wieden, … en goed opvolgen hoe alles groeit en bloeit in onze tuin. Zo kunnen we weer aardappelen, worteltjes, bloemkolen en radijsjes oogsten.
Er zal ook een nieuw perkje aangelegd worden waarop heerlijke, sappige aardbeien zullen groeien.
Lusten jullie die ook ?
En … wie weet, misschien sluiten we ook dit schooljaar af met een heerlijk smulfestijn.

bodymap logo

bodymaplokaal

De vriendenkring en een aantal juffen hebben hier hun schouders mee onder gezet met een prachtig resultaat!
 
Sinds het schooljaar 2017-2018 gaan we er ook effectief gebruik van maken. Alle kleuterklassen,1ste en 2de leerjaar komen allemaal een extra uurtje per week bewegen.
 
Tussen de leeftijd van 0 en 8 jaar is het immers erg belangrijk om veel te bewegen omdat dit een belangrijke ontwikkelingsperiode is voor kinderen. Het is dan ook van groot belang dat we ze tijdens deze periode een heel rijke en stimulerende omgeving aanbieden.
 
Onder begeleiding van de klasjuf laten we de leerlingen in ons nieuwe bodymaplokaal spelend bewegen.
bed logo

slaapklas

Onze school beschikt over een eigen slaapklas.
Het is de bedoeling dat peuters die na het middagmaal moe zijn hier kunnen gaan rusten.
(want een peuter die juist naar school gaat heeft het moeilijk met “een hele dag school”.)
Een kinderverzorgster zal voor de kleine slapertjes zorgen. Zodra ze terug wakker zijn brengt de juf deze peuters terug naar de klas.
Kosten voor deze slaapklas? Helemaal niets!
De school neemt alle kosten die aan deze slaapklas verbonden zijn voor haar rekening!
Op het einde van de schooldag kan u uw peuter komen afhalen, maar we blijven onze peuters uiteraard ook in De Speelvogels afzetten. De slaapjuf staat te popelen om de peuters te verzorgen en op te vangen

verkeer logo

verkeer

Reeds verschillende jaren doen wij mee met verschillende acties rond ‘Verkeer op School’.
Aan het begin van het schooljaar vindt steeds de ‘Strapdag’ plaats. Tijdens deze actie willen we kinderen en ouders erop attent maken om zoveel mogelijk met de fiets of te voet naar school te komen. De kinderen krijgen op die dag een Strapdag armbandje en dansen ook samen op het Straplied.
Dit jaar proberen we opnieuw zoveel mogelijk kinderen naar school te laten komen met een fluohesje zodat ze zichtbaar zijn in het verkeer. Een extra motivatie tijdens deze actie is dat de kinderen na het project een leuke beloning krijgen!
Jaarlijks wordt er op onze school een fietscontrole uitgevoerd door de politie.
Er mag niet meer geparkeerd worden in de straat voor onze school (Rooienberg). De kiss en ride zone zorgt ervoor dat het verkeer voor de school veiliger en vlotter verloopt. Alvast bedankt om mee te werken aan onze veilige schoolomgeving!

logo leerlingenraad

leerlingenraad

Onze school heeft al verscheidene jaren een leerlingenraad, die jaarlijks verkozen wordt. Vanaf het 1ste leerjaar zetelen er kinderen in onze leerlingenraad. De verkiezing gebeurt steeds rond 15 september. Er is een ideeënbus voorzien, waar elke leerling zijn/haar ideetjes mag instoppen. De leerlingenraad vergadert 1 x om de zes weken, samen met een leerkracht. Leerlingen kunnen voor hun meningen die zij als lid van de leerlingenraad uiten, geen tuchtsancties oplopen.   In elke lagere school kan een leerlingenraad opgericht worden. De oprichting is verplicht wanneer ten minste tien procent van de leerlingen van de leeftijdsgroep elf- tot dertienjarigen erom vraagt, voor zover dit percentage ten minste drie leerlingen betreft. 

 

VK logo

vriendenkring

De Vriendenkring van Basisschool Kiliaan is een schakel tussen ouders, kinderen en school. We willen er zijn voor ALLE ouders. We werken samen met de school een aantal acties en projecten uit die extra budget opbrengen voor de school en organiseren ook verschillende feesten en activiteiten om de ouders van onze school samen te brengen.

De Vriendenkring komt bijna elke maand samen, iedereen is welkom op de vergaderingen. Wil je graag meewerken aan een activiteit of werkgroep? Geef je dan op als helpende hand.

Blijf op de hoogte van de activiteiten via de Facebookpagina van onze vriendenkring!

 

directie@kiliaan.be

015/31.17.52